Er du udkig efter et kreativt kursus, som er nemt at gå til? Et lyskursus er noget som alle kan deltage i, uanset erfaring. At arbejde med lys er nemlig slet ikke så svært, men det er en rigtig hyggelig oplevelse og en oplagt mulighed for at udfolde sig rent kreativt. På et lyskursus kan du lære hvordan du kan arbejde med lys, både når det gælder farver, mønstre og former. Stearinen giver et utal af muligheder for at skabe unikke lys, både når det gælder farver og former, så det er bare med at slå sig løs.

Hvad er et lyskursus?

Et lyskursus er naturligt nok, et kreativt kursus med fokus på lys. Her kan du lære hvordan du arbejde med stearin og skaber dine egne personlige lys. Fordelen ved netop stearin er at det kan formes og farves i nærmest et uendeligt antal variationer. Der er derfor rig mulighed for at skabe helt unikke og personlige lys, som du naturligvis kan tage med hjem, så dit kan pynte hjemme hos dig. Om lyset herefter skal brændes eller om det skal stå til pynt, er selvfølgelig helt op til dig.

På et lyskursus vil du typisk lære at dyppe og forme lys. Når man dypper lys, så handler det typisk om at gå fra et kedeligt hvidt lys, til et lys med lidt mere charme og farve. At dyppe lys er ganske lige til for de fleste. Formning af lys kan være lidt mere udfordrende, men giver mulighed for at lave lys i alverdens former, f.eks. snoede lys. Formning af lys kan ske via flere forskellige metoder, f.eks. snoning og støbning. Det kan variere lidt fra kursus til kursus, hvilken metode der anvendes til formningen af lys.

Forskellige typer af kurser

De fleste lyskurser har nogenlunde samme fokus, nemlig farvning og formning af lys. Der kan du være forskellige varianter af lyskurser, hvor der kan være forskel på hvilken teknik, der anvendes til de forskellige ting. Du kan læse mere om præcist hvad et kursus tilbyder, ved at klikke ind på det enkelte kursus.

Hvorfor deltage i et lyskursus?

Er du blevet lun på tanken om at prøve et lyskursus? Her får du 5 gode grunde til at deltage:

  1. Lær at lave dine egne unikke lys: Et lyskursus giver dig mulighed for at lære håndværket bag at lave sine egne lys. Du vil få kendskab til forskellige typer voks/stearin, væger og farver samt teknikker til at skabe forskellige former og stilarter af lys.
  2. Udfold din kreativitet: Lyskursusser er en fantastisk måde at udfolde sin på. Du kan eksperimentere med farver og former for at skabe personlige og smukke lys, der afspejler din personlighed og stil.
  3. Få ro i sindet med kreativt håndværk: At arbejde med lys kan være beroligende og meditativt. Et lyskursus kan give dig en pause fra hverdagens stress og give dig tid til at fokusere på en meningsfuld og hyggelig aktivitet.
  4. Del oplevelsen med andre: Lyskursusser tilbyder ofte en hyggelig og social oplevelse. Du får mulighed for at møde andre mennesker med samme interesse og dele idéer og inspiration. Gruppedynamikken kan være motiverende og give dig mulighed for at udveksle tips og teknikker med andre deltagere.
  5. Skab lys til personlige gaver og pynt: At deltage i et lyskursus giver dig mulighed for at skabe unikke gaver og personligt pynt til dit hjem. Håndlavede lys er perfekte til at give som gaver, og de kan også bruges til at tilføje et personligt præg i dit eget hjem.

Hvor kan man deltage i et lyskursus?

Det er muligt at deltage i lyskurser i det meste af Danmark. Dog finder de fleste kurser sted i Jylland, på Fyn eller på Sjælland. Lige nu kan du f.eks. deltage i et lyskursus i Odense eller et i Vejle. Man kan derfor opleve at skulle køre lidt for at kunne deltage i et lyskursus, men vores land er heldigvis ikke så stort, at det ikke kan lade sig gøre. Det er desuden oplagt at gøre en tur ud af det og måske kombinere et lyskursus med en anden aktivitet, f.eks. en frokost en middag eller en anden udflugt.

Hvad koster det at deltage?

Lyskurser er generelt ikke specielt dyre at deltage i. Du vil typisk have mulighed for at booke plads på et lyskursus af 1 til 2 timers varighed for mellem 150 og 400 kr. per deltager. Det er en rigtig hyggelig oplevelse og en oplagt mulighed for at invitere en eller flere med, som man gerne vil dele oplevelsen med.

Skal man have erfaring for at deltage?

Nej der er ingen krav om at du skal have erfaring med at arbejde med lys for at deltage i et lyskursus. Faktisk så er lyskurser nogle af de kurser, som er mest lige til at gå til. De fleste vil opleve at de lynhurtigt fanger hvordan man arbejde med lys og hvordan man skaber dem i forskellige farver og former. Det gør selvfølgelig ikke noget hvis du har erfaring, så kan du også sagtens deltage, men generelt set så kan alle være med på et lyskursus.

Der vil naturligvis også altid være en eller flere kompetente undervisere til stede, så uanset erfaringsniveau, så er der altid hjælp og inspiration at hente.

Får man sine kreationer med hjem?

Ja. Ved langt de fleste lyskurser får du naturligvis de lys du har kreeret med hjem, så de kan pynte i dit eget hjem. Et lyskursus er derfor også en oplagt mulighed for at skabe lidt nyt til dit hjem, så du har noget personligt og unikt som kan passe ind i din stil og indretning.

Et spaophold koster typisk mellem 1.000 og 1.250 kr. per person. Prisen inkluderer ofte en overnatning, fri adgang til spafaciliteter, spisning mm.

Der findes masser af gode spahoteller, kurbade og andre steder i Danmark, som tilbyder lækre spaophold til fornuftige priser. Man kan også kigge efter et spaophold i f.eks. Sverige eller Tyskland.

I langt de fleste tilfælde inkluderer oplevelsen alt det du skal bruge – håndklæder, badekåbe, tøfler mm. Du skal bare pakke en kuffert med dit tøj og dine ting, så er du klar til dit spaophold.